Balatongyörök

Balatongyörök – romantikus falu a Balaton északi partján

Balatongyörök utcái a Keszthelyi-hegység déli lankáitól a Balaton partjáig futnak. A Balatongyöröki strand a környék egyik legkedveltebb fürdőhelye. A páratlan panorámával megáldott Szépkilátója kiemelt turistacélpont, elsősorban a romantikára vágyó párok körében. A Wikipédia Balatongyörök szócikkében további részletes információkat találhat a településről.

Balatongyörök és a golf

Balatongyörök legújabb attrakciója a Golfclub Imperial Balaton, mely 2010 áprilisában nyitotta meg kapuit. Igazi különlegességét a pálya földrajzi elhelyezkedése adja, hiszen közvetlen a Balaton mellett, a Szépkilátó szomszédságában található. Páratlan élményt nyújt, hogy golfozás közben a Badacsonyi hegyekben lehet gyönyörködni.

Kerékpár, túra, pecázás

A golfozáson kívül számos egyéb kikapcsolódásra van lehetőségünk. Ingyen biztosítunk minden kedves vendégünknek kerékpárt, így érdemes egyet tekerni a háztól közel futó balatoni bringakörúton. Györök mellett található Keszthelyi-hegység kiváló lehetőségeket tartogat a túra szerelmeseinek is. Természetesen a pecázás is népszerű sport Balatongyörökön.

Balatongyörök környéke

8km-re fekszik Keszthely, a Balaton fővárosa. Számos múzeumát, köztük a gyönyörű Festetics kastélyt érdemes megnéznünk. 14km-re található Hévíz, a világhírű gyógyvíz hazája.